فیلتر پولاریزه

فیلتر پولاریزه

فیلتر پولاریزه

فیلتر پولاریزه

فیلتر پولاریزه

فلتر پولاریزه (قطبی کننده) هم خاکستری ست، و می تواند به جای فیلتر آن دی استفاده شود، اما دارای خواص اضافی غیرعادی دیگری با چندین کارایی ست. امواج نوری عادی در تمام سطوح در زوایای قائم نسبت به جهات حرکت خود مرتعش می گردند. سطح نور قطبی شده به یک جهت محدود می شود. برعکس بعضی موجودات، چشمان ماتوان تشخیص تفاوت بین نور قطبی شده و قطبی نشده را ندارد، اما نور قطبی شده اطراف ما وجود دارد – مثلا در نور قسمت های آبی آسمان در زوایای قائمه نسبت به نور خورشید، یا نور منعکس شده از هر سطح براق غیرفلزی در زاویه ای کم (حدود ۳۳ درجه نسبت به سطح)، وقتی از فیلتر پولاریزه برای تیره کردن آسمان استفاده می کنید، به یاد داشته باشید که قوی ترین جلوه در زوایای قائمه آفتاب ایجاد می شود، و اگر از لنز وایدانگل استفاده می کنید این جلوه یکدست نخواهد بود.

یک فیلتر قطبی کننده (پولاریزه) دارای ساختار ملکولی خاصی است، تأثیر آن را بر امواج نور شبیه تیغه برش تخم مرغ یانرده های باریک موازی بپندارید: وقتی خطوط آن موازی سطح مرتعش ساز نور قطبی شده باشد، نور عبور می کند، اما زمانی که در زوایای قائمه هستند نور قطبی شده امکان عبور ندارد، در عمل از ورای فیلتر نگاه کنید، آن را چرخانده تا انعکاس ناخواسته ناپدید شود، یا آسمان تیره گردد، و مانند آن.

انعکاس

امکان حذف انعکاس نور آسمان از تمام سطوح یک دریاچه یا تمام پنجره های یک بلوک اداری به شرط انتخاب نقطه دید صحیح وجود دارد. هم چون عکاسی سیاه و سفید، آسمان آبی رنگ تیره تری پیدا می کند، لذا ابرها برجسته می شوند. وقتی انعکاس درخشندگی اطراف از رنگ اشیاء ایران مانند سرامیک لعاب دار یا پلاستیک صیقلی حذف گردد، رنگها غلیظ تر دیده میشوند. اگر مشغول کپی برداری از موضوعاتی مانند نقاشی های پشت شیشه هستید، گذاشتن یک ورق فیلتر پولاریزه بر هر منبع نور به اضافه یکی بر لنز هرگونه انعکاس آیینه ای را از هر سطحی و در هر زاویهای کنترل می کند.
قطبی کننده مدور، فیلترهای پولاریزه خطی (لينير) معمولی بر بیشتر دوربین ها خوب عمل می کنند؛ هرچند در بعضی از دوربین های تک لنز انعکاسی مکانیسم سنجش نوردهی یا حسگر او کوس را مختل می سازند. اگر چنین شد باید به جای آن از یک فیلتر پولاریزه مدور استفاده کرد انها دارای اثری مشابه بر تصوير هستند)، پولاریزهای مدور (سیرکولار) گران تر هستند، لذا برای اطلاعات بیشتر به کتاب راهنمای دوربین تان مراجعه کنید تا از نیاز به این فیلتر مطمئن شوید.

مقالات مرتبط:

انواع فیلتر ها و چگونگی کارکرد آنها

فیلتر های رنگی در عکاسی سیاه  و سفید

لنز های عکاسی

نکاتی درباره ی لنز

تیزر تبلیغاتی

ساخت تیزر تبلیغاتی از کیس کامپیوتر
تیزر تبلیغاتی کیس کامپیوتر
تیزر تبلیغاتی اجاق گاز

بیشتر بخوانید

کنتراست
کنتراست
نور چیست
نور چیست
سایه ها در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
سایه ها در عکاسی
رنگ در نور
رنگ در نور

نمونه کارها

عکاسی از نمای ساختمان
عکاسی از نمای ساختمان
عکاسی از نمایشگاه
عکاسی از غرفه نمایشگاهی
عکاسی تبلیغاتی از دارو
عکاسی تبلیغاتی
عکاسی صنعتی از پیچ و مهره
عکاسی صنعتی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *