فیلترهای رنگی در عکاسی سیاه و سفید
فیلترهای رنگی در عکاسی سیاه و سفید
در این مقاله در مورد تاثیر فیلترهای رنگی در عکاسی سیاه و سفید صحبت خواهیم کرد.
قبلا بطور کامل در مورد انواع فیلترها در عکاسی و چگونگی کارکرد آنها صحبت کردیم.
فیلتر قرمز غلیظ :
آسمان آبی را تیره میکند،لکه های قرمز را تبدیل به سفید میکند. سبز را در مقابل قرمز بصورت سیاه در مقابل سفید تغییر میدهد.
فیلتر نارنجی :
مانند قرمز اما با شدت کمتر
فیلتر زرد / سبز :
درجات آبی آسمان را کاهش میدهد. حساسیت بیش از حد فیلم پن را به نور آبی جبران میکند
فیلتر سبز:
آبی آسمان را تیره میسازد.لکه های سبز را تبدیل به سفید میکند. سبز را در مقابل قرمز بصورت سفید در مقابل سیاه تغییر میدهد. به آشکار شدن جزییات در شاخ و برگ منظره کمک میکند.
فیلتر آبی :
آسمان آبی را روشن میسازد. لکه های قرمز را تبدیل به سیاه میکند .آبی را در مقابل زرد غلیظ بصورت سفید در مقابل تیره تغییر میدهد.
آسمان آبی با درجاتی بسیار روشن تر از آن چه چشم در همان زمان می بیند ثبت خواهد شد، زیرا فيلم به رنگ آبی بسیار حساس تر از چشم است. از این رو ابرها به ندرت نشان داده می شوند مگران امیان (بر فیلم ين) یک فیلتر نارنجی قرمز عکاسی شوند. سپس بیشتر نور آسمان آبی جذب فیلتر می شود، ابرهای سفید را در مقابل آسمان که اینک تیره شده برجسته می سازد.
اگر کل آسمان از ابرها سفید شده باشد با استفاده از فیلتری مانند نارنجی قرمز هیچ تغییری صورت نمی گیرد، و اگر آسمان فقط دارای آبی ضعیفی باشد (هم چنان حاوی بخش عمده ای از نور سفید تغییر بسیار اندکی روی خواهد داد. باید متوجه وجود سایر رنگها نیز در صحنه باشید. مثلا اگر آسمان در تصویر قسمتی از یک منظره پوشیده شده با برگ سبز درختان باشد، رنگ سبز هم تیره می شود. در این مورد اگر به جای استفاده از فیلتر نارنجی قرمز فیلتر سبز غلیظ را انتخاب کنید درجه خاکستری آسمان تقریبا به همان اندازه تیرگی فیلتر قبلی ست، اما در عوض برگ درختان روشن تر خواهند شد.
فیلتر های کنتراست
در حالی که فیلترهای رنگی غلیظ به فیلترهای کنتراست مشهور اند، یکی دو نوع روشن تر، معمولا زرد یا زرد سبز روشن، به فیلترهای اصلاح کننده معروف هستند. اینها رنگ ها را به صورت درجات خاکستری نزدیک تری به روشنایی بصری خود ضبط می کنند تا فیلم پنکروماتیک بدون فیلتر بندی. این امر فقط برای عکاسی دقیق فنی اهمیت بالایی دارد – در بقیه کارها تفاوت آن به سخنی نمایان است. هرچند، برای مناظری دارای آسمان آبی می توان با فیلتر زرد به عنوان استاندارد کار کرد.
فیلترهای رنگی از این نظر که اهمیت قسمت هایی خاص از تصویر را تقویت و اهمیت سایر قیمت ها را تنزل می دهند بسیار کمک کننده اند. نمونه های دیگر عکاسی از برگ های پاییزی از میان یک فیلتر زرد یا نارنجی ست تا آنها را در عکس سیاه و سفید برجسته تر سازد، یا عکاسی پرتره از میان یک فیلتر قرمز است تا صورت روشن تر شود و عیوب ظاهری صورت مانند لکه ها تضعیف گردند.
جلوه های فیلتر دیجیتال
بسیاری از دوربین های دیجیتال در نرم افزار خود گزینه هایی برای ضبط تصویر سیاه و سفید دارند،تا رنگ های خاصی نسبت به بقیه تقویت شوند، و جلوه گذاشتن یک فیلتر قرمز،سبز یا آبی را جلوی لنز ارائه دهند.
وابسته به قالب (فرمت) ضبط مورد استفاده احتمال دارد این جلوه ها به خوبی استفاده از یک فیلتر نوری نباشند و باید با احتیاط استفاده شوند.